Retete Castraveti Cornison Murati In Saramura La Soare Pentru Vara Reteta De Casa
Cum se pun castravetii de vara la murat. Gata in doar trei
zile fara efort, acri si sarati atat cat trebuie, foarte buni, gustosi, tari,
crocanti, aromati, castraveti cornison pusi la murat in saramura si acriti rapid la
soare, reteta taraneasca veche preparata acasa natural in orice bucatarie fara
E-uri si conservanti, retete culinare muraturi de casa traditionale romanesti.
Ingrediente castraveti murati de vara
-castraveti de gradina tari si sanatosi (cucumber) -apa (water) -sare mare neiodata pentru murături (salt) -optional ardei iute (hot pepper) -optional catei de usturoi (garlic cloves) -marar cu seminte (dill with seeds)
Mod de preparare castraveti murati in saramura
Cum se fac castravetii murati de vara urmareste reteta
mea simpla si usoara, reteta video este si pe YouTube aici,
-castravetii se spala bine cu apa rece si se curata de
codite si orice corp strain, -se pun apoi intr-un vas cu apa rece si se lasa 30 minute
sa se invioreze, -in acest timp se face saramura din apa si sare, la un
litru de apă se pune o lingura plina de sare, se pune pe foc si se fierbe 2
minute, -intr-un borcan incapator se pun 3 manunchiuri de marar
verde sau uscat cu seminte, -cativa catei de usturoi curatati de coaja, un ardei iute,
apoi se asaza castravetii cat mai bine ca sa incapa cat mai multi,
-la final se completeaza cu saramura calda pana se umple
borcanul, -se pune borcanul cu castraveți intr-un loc calduros, sau
intr-un loc insorit, se acopera borcanul partial cu un capac sau o farfurioara,
-se vantura de doua ori pe zi in primele 3 zile pentru a se
acri mai repede, dar si pentru a nu se intinde zeama, -dupa ce s-au acrit se acopera bine cu capac si se tin
intr-un loc mai racoros, chiar si la frigider, -se servesc ca garnitura langa orice fel de mancare gatita
in special felul doi, gustari, sandwich, shaoma, etc. Alte retete traditionale romanesti, retete de muraturiaici, retete de castraveti muratiaici, pofta buna!
Retete Culinare Chec Cu
Afine Pufos Reteta Rapida De Casa
Chec cu afine preparat
simplu si usor cu blat de pandispan reteta rapida de casa, un desert delicios,
gustos, pufos, racoros, dulce, aromat si cremos, o prajitura cu fructe ideala
pentru zilele toride de vara, se serveste simplu sau la ceai ori cafea, retete
culinare romanesti dulci, deserturi, prajituri, checuri rapide de patiserie gatite acasa in
bucatarie.
Cum se face un chec cu
afine reusit urmareste reteta mea simpla si usoara, reteta video este si pe YouTube
aici,
-ouale se separa albusuri
de galbenusuri, albusurile se mixeaza cu un praf de sare si jumatate din
cantitatea de zahar tos pana se intaresc si se formeaza o bezea lucioasa, -galbenusurile se mixeaza
cu un praf de sare, restul de zahar tos, zahar vanilat si putin ulei pana se
albesc si se formeaza o crema de galbenusuri cremoasa, -se amesteca aerat cele
doua compozitii, amestecand cu miscari circulare de sus in jos, -se incorporeaza treptat faina amestecata inainte cu praful de copt, apoi afinele, compozitia
rezultata trebuie sa fie consistenta si aerata,
-se pune compozitia de
pandispan intr-o forma de chec tapetata cu foaie de copt si se da la cuptor la
180-200 grade celsius pentru 30-40 minute, pana trece testul scobitorii,
-cand prajitura este gata se lasa sa
se raceasca, se pudreaza optional cu zahar pudra vanilat, apoi se taie felii si
se serveste alaturi de alte fructe de sezon, sau langa o ceasca de lapte, ceai,
cappuccino sau cafea. Alte retete traditionale
romanesti, retete deserturi si prajituriaici, retete de patiserieaici, retete de pandispanaici, retete de checaici, pofta buna!