Retete Culinare Hamsie Prajita Reteta
De Casa Hamsii Prajite Pe Scobitoare
Hamsii prajite pe scobitoare, o
reteta de hamsie prajita in ulei la tigaie cu un gust divin, o mancare stradala
cu mare cautare pe litoralul romanesc care merge gatita si acasa, retete si
preparate din peste din bucataria dobrogeana.
Ingrediente hamsie prajita
-1kg hamsie proaspata -1 lingurita sare grunjoasa -4 linguri faina -200ml ulei pentru prajit -cartofi prajiti pentru garnitura -mujdei de usturoi pentru servit
Mod de preparare hamsii prajite
-Cum se face peste hamsie prajita pe scobitoare urmareste reteta mea simpla si usoara, reteta video este si pe
YouTube aici,
-hamsiile se curata de intestine
si capete, se spala bine cu apa rece si se pun intr-o sita sa se scurga, -dupa ce s-au scurs de apa se
presara putina sare peste ei si se amesteca usor cu mana sa intre sarea in
ei, -se lasa timp de 10 minute sa ia
gust de sare apoi se prind pe scobitori, -faina se pune intr-o farfurie
intinsa, iar uleiul se pune la incins intr-o tigaie, -se trec pestii prin faina si se
prajesc cate 2-3 minute pe fiecare parte pana sunt aurii, -se pot face dupa gust mai moi
sau mai crocanti asa cum sunt cei mai buni, -cand sunt gata se scot pe
farfurii si se servesc cu cartofi prajiti si mujdei de usturoi. Alte retete traditionale
romanesti, retete cu hamsieaici, retete de peste si preparate din pesteaici,
pofta buna!
Retete Pate De Casa
Taranesc Cu Ficat De Pui Reteta Traditionala Fara E-uri Si Consrvanti
Cum se face pate-ul de casa, un
pate traditional romanesc natural fara E-uri si conservanti preparat cu ficat
de pui, ulei vegetal, ceapa, sunca afumata, vin alb sau rose, sare, zahar, piper si cimbru, retete aperitive rapide cu carne de pasare.
Ingrediente pate de pui
-500g ficat de pui proaspat (chicken
liver) -50g sunculita afumata (smoked
ham) -50ml vin alb demisec sau rose (semi-dry
white) -3 linguri ulei de floarea
soarelui (oil) -2 cepe mari (onion) -2 oua mari (eggs) -½ lingurita zahar (sugar) -½ lingurita cimbru uscat (dried
thyme) -1 lingurita sare grunjoasa
(salt) -1 lingurita rasa piper macinat (ground
pepper)
Mod de preparare pate de ficat
Cum se face pateul de pui
urmareste reteta mea simpla si usoara, reteta video este si pe YouTube,
-ficateii de pui se curata, se
spala cu apa rece si se pun intr-o sita sa se scurga, -ceapa se taie fideluta, iar
sunculita afumata se taie feliute, -se incinge putin ulei intr-o
tigaie si se prajeste putin sunca pana incepe sa-si lase grasime, -se adauga ceapa cu un praf de
sare si zahar si se amesteca pe foc pana devine sticloasa, -se adauga ficateii intregi si se
prajesc pana se albesc si nu mai lasa sange, -se stropesc cu vin si se
condimenteaza dupa gust cu sare, piper si cimbru, -cand vinul a scazut se adauga
ouale intregi si se amesteca repede si bine pana ce oul s-a incorporat in
compozitie, -compozitia se tine pe foc pana
se leaga apoi se opreste focul, -se pune compozitia de pate calda
intr-un vas si se mixeaza cu un mixer vertical pana devine pasta, -se poate adauga dupa gust putin
unt pentru a fi mai cremos, apoi se asaza intr-un castron si se orneaza cu
feliute de castraveti murati, gogosari in otet, sau frunze de patrunjel, -se pastreaza la rece si se
serveste oricand ca o gustare intins pe felii de paine, aperitiv rece alaturi
de alte aperitive, mancare principala alaturi de diverse salate. Alte retete traditionale
romanesti, retete de aperitiveaici, retete de pateaici, pofta buna!