19 iunie 2021

Hamsie prajita reteta

Retete Culinare Hamsie Prajita Reteta De Casa Hamsii Prajite Pe Scobitoare


Hamsie prajita reteta de casa peste prajit pe scobitoare retete mancare hamsii prajite,

Hamsii prajite pe scobitoare, o reteta de hamsie prajita in ulei la tigaie cu un gust divin, o mancare stradala cu mare cautare pe litoralul romanesc care merge gatita si acasa, retete si preparate din peste din bucataria dobrogeana.

Hamsie prajita cu cartofi si usturoi reteta de casa peste prajit pe scobitoare retete mancare hamsii prajite,

Ingrediente hamsie prajita

-1kg hamsie proaspata
-1 lingurita sare grunjoasa
-4 linguri faina
-200ml ulei pentru prajit
-cartofi prajiti pentru garnitura
-mujdei de usturoi pentru servit


Mod de preparare hamsii prajite

-Cum se face peste hamsie prajita pe scobitoare urmareste reteta mea simpla si usoara, reteta video este si pe YouTube aici,

-hamsiile se curata de intestine si capete, se spala bine cu apa rece si se pun intr-o sita sa se scurga,
-dupa ce s-au scurs de apa se presara putina sare peste ei si se amesteca usor cu mana sa intre sarea in ei,
-se lasa timp de 10 minute sa ia gust de sare apoi se prind pe scobitori,
-faina se pune intr-o farfurie intinsa, iar uleiul se pune la incins intr-o tigaie,
-se trec pestii prin faina si se prajesc cate 2-3 minute pe fiecare parte pana sunt aurii,
-se pot face dupa gust mai moi sau mai crocanti asa cum sunt cei mai buni,
-cand sunt gata se scot pe farfurii si se servesc cu cartofi prajiti si mujdei de usturoi.
Alte retete traditionale romanesti, retete cu hamsie aici, retete de peste si preparate din peste aici, pofta buna!
Hamsii prajie reteta de casa peste prajit pe scobitoare retete mancare hamsie prajita,

Hamsie prajita pe scobitoare reteta de casa peste prajit retete mancare hamsii prajite,

18 iunie 2021

Pate de ficat de pui reteta

Retete Pate De Casa Taranesc Cu Ficat De Pui Reteta Traditionala Fara E-uri Si Consrvanti


Pate de pui reteta traditionala de casa taraneasca fara e-uri si conservanti preparat cu ficat pasare ceapa ulei oua sunca afumata retete aperitive mancare,

Cum se face pate-ul de casa, un pate traditional romanesc natural fara E-uri si conservanti preparat cu ficat de pui, ulei vegetal, ceapa, sunca afumata, vin alb sau rose, sare, zahar, piper si cimbru, retete aperitive rapide cu carne de pasare.


Ingrediente pate de pui

-500g ficat de pui proaspat (chicken liver)
-50g sunculita afumata (smoked ham)
-50ml vin alb demisec sau rose (semi-dry white)
-3 linguri ulei de floarea soarelui (oil)
-2 cepe mari (onion)
-2 oua mari (eggs)
-½ lingurita zahar (sugar)
-½ lingurita cimbru uscat (dried thyme)
-1 lingurita sare grunjoasa (salt)
-1 lingurita rasa piper macinat (ground pepper)

Mod de preparare pate de ficat

Cum se face pateul de pui urmareste reteta mea simpla si usoara, reteta video este si pe YouTube,

-ficateii de pui se curata, se spala cu apa rece si se pun intr-o sita sa se scurga,
-ceapa se taie fideluta, iar sunculita afumata se taie feliute,
-se incinge putin ulei intr-o tigaie si se prajeste putin sunca pana incepe sa-si lase grasime,
-se adauga ceapa cu un praf de sare si zahar si se amesteca pe foc pana devine sticloasa,
-se adauga ficateii intregi si se prajesc pana se albesc si nu mai lasa sange,
-se stropesc cu vin si se condimenteaza dupa gust cu sare, piper si cimbru,
-cand vinul a scazut se adauga ouale intregi si se amesteca repede si bine pana ce oul s-a incorporat in compozitie,
-compozitia se tine pe foc pana se leaga apoi se opreste focul,
-se pune compozitia de pate calda intr-un vas si se mixeaza cu un mixer vertical pana devine pasta,
-se poate adauga dupa gust putin unt pentru a fi mai cremos, apoi se asaza intr-un castron si se orneaza cu feliute de castraveti murati, gogosari in otet, sau frunze de patrunjel,
-se pastreaza la rece si se serveste oricand ca o gustare intins pe felii de paine, aperitiv rece alaturi de alte aperitive, mancare principala alaturi de diverse salate.
Alte retete traditionale romanesti, retete de aperitive aici, retete de pate aici, pofta buna!
Pate de casa reteta traditionala taraneasca fara e-uri si conservanti preparat cu ficat pui pasare ceapa ulei oua sunca afumata retete aperitive mancare,