19 aprilie 2021

Ghiveci de legume de post reteta

Retete Culinare Ghiveci Taranesc De Casa Gatit Rapid La Tigaie Cu Legume Si Masline Reteta De Post Traditionala


Ghiveci de legume de post reteta mancare de casa taraneasca cu ceapa cartofi morcovi ardei dovlecei vinete usturoi masline rosii mazare fasole retete tocana,

Cum se face ghiveciul de legume, reteta rapida de ghiveci de legume taranesc de post gatit la tigaie zepter cu ulei, ceapa, cartofi, morcovi, dovlecei, rosii, vinete, mazare, fasole, usturoi, masline, boia, piper, cimbru, dafin, marar si patrunjel, retete culinare mancare traditionala de casa tocana taraneasca.

Ghiveci de legume reteta mancare de post taraneasca cu ceapa cartofi morcovi ardei dovlecei rosii vinete usturoi masline mazare fasole retete tocana de casa,

Ingrediente ghiveci de legume

400g rosii intregi la conserva
100ml ulei de floarea soarelui
100ml vin alb demisec
500ml apa
1 ceapa mare
1 cartof mare
1 morcov
1 dovlecel
1 ardei capia
1 ardei iute
1 vanata mica
10 masline kalamata
3 catei de usturoi
100g mazare congelata
100g fasole pastai congelata
1 lingurita sare grunjoasa
½ lingurita piper negru macinat
½ lingurita boia de ardei dulce
½ lingurita cimbru uscat
½ lingurita patrunjel uscat
½ lingurita marar uscat
¼ legatura patrunjel verde


Mod de preparare ghiveci de legume de post

Cum se face simplu si usor un ghiveci de legume reusit, o mancare de legume sau tocana de legume, reteta video este si pe YouTube aici, cum se procedeaza pas cu pas:

-toate legumele se curata, ceapa se taie solzi, morcovul si ardeii rondele, cartoful, dovlecelul si vanata cuburi,
-cuburile de vinete se pun intr-o craticioara cu apa si putina sare, dupa 15 minute se scurg si se clatesc cu apa rece,
-eu am folosit o tigaie zepter dar se poate folosi orice alta tigaie,
-se incinge uleiul si se caleste ceapa cu putina sare pana devine sticloasa,
-se adauga cartofii si morcovii si se acopera tigaia cu capac pentru cinci minute,
-se pune apoi mazarea si fasolea congelate si se acopera pentru cinci minute,
-se pune ardeiul iute si capia, dovlecelul, vanata si se acopera pentru cinci minute,
-se stropeste totul cu vin, se pun cateii de usturoi, se presara dupa gust cu condimente si plante aromatice si se acopera pentru cinci minute,
-se adauga apa si se continua fierberea zece minute,
-se pun rosiile taiate sferturi si se mai gateste cinci minute cu capac apoi fara capac 10-15 minute pana cand mancarea este gata,
-cu cinci minute inainte de final se pun maslinele, iar cand mancarea este gata se presara deasupra verdeata tocata marunt,
-se serveste calda sau rece cu paine proaspata si muraturi, castraveti murati si gogosari in otet, iar daca nu se tine post merge cu putin iaurt sau smantana.
Alte retete traditionale romanesti, manacruri cu legume aici, mancaruri de post aici, retete de ghiveci aici sau aici, pofta buna!
Ghiveci reteta reteta mancare de post taraneasca cu ceapa cartofi morcovi ardei dovlecei rosii vinete usturoi masline mazare fasole retete tocana de casa cu legume,

Ghiveci de legume cu masline reteta mancare de post taraneasca cu ceapa cartofi morcovi ardei dovlecei rosii vinete mazare fasole pastai usturoi retete tocana de casa,

17 aprilie 2021

Zacusca de ciuperci reteta

Retete Culinare Zacusca Taraneasca De Casa Rapida Cu Ciuperci Si Legume Congelate Reteta De Post


Zacusca de ciuperci pentru iarna reteta de casa taraneasca traditionala rapida cu legume congelate vinete ardei capia ceapa retete conserve aperitive mancare de casa vara,

Cum se face zacusca de ciuperci, reteta zacuscă rapida de casa cu ciuperci champignon, ardei capia copti congelati, vinete coapte congelate, ciusca iute, ceapa uscata, ulei de floarea soarelui, boia de ardei dulce, cimbru uscat, sare grunjoasa, piper negru boabe si macinat, retete aperitive, conserve pentru iarna, mancare de vara romaneasca traditioanala de post.

Zacusca pentru iarna reteta de casa taraneasca traditionala rapida cu legume congelate ciuperci vinete ardei capia ceapa retete conserve aperitive mancare de casa vara,

Zacusca de ciuperci pe paine reteta mancare aperitive gustare post legume aperitive vinete ardei capia tocana,

Ingrediente zacusca de ciuperci

-2 pungi vinete coapte congelate
-2 pungi ardei capia copti congelati
-1 kg ciuperci champignon
-1 kg ceapa uscata
-1,5 L suc de rosii de casa
-250 ml ulei de floarea soarelui
-2 foi de dafin
-2 lingurite sare grunjoasa
-2 lingurite boia de ardei dulce
-1 lingurita zahar tos
-1 lingurita cimbru uscat
-1 lingurita piper negru macinat
-1 lingurita piper boabe
Ardei si vinete congelate reteta,

Mod de preparare zacusca cu ciuperci

Cum se face o zacusca de casa reusita pentru iarna sau de vara, ingredientele sunt pentru sase borcane mari de 800 ml cu zacusca, reteta video este si pe YouTube aici, cum se procedeaza pas cu pas:

-legumele congelate se dezgheata, vinetele congelate se pun intr-o sita la scurs, iar ardeii congelati se pun intr-un castron sa se opreasca si zeama lor,
Vinete coapte reteta,

Ardei capia copti reteta,

-dupa ce s-au dezghetat se toaca rapid prin masina de tocat carne,
-ceapa se curata si se taie julien
-ciupercile se spala cu apa rece si se taie feliute,
-se incinge ulei intr-un ceaun si se caleste ceapa cu o lingurita de sare pana devine sticloasa,
-se pun ciupercile si se calesc si ele pana isi schimba culoarea,
-se pun vinetele si ardeii tocati si se amesteca pe foc,
-se adauga sucul de rosii si toate condimentele si plantele aromatice dupa gust,
-se pun doi ardei iuti crestati pe jumatate si se amesteca bine compozitia,
-se fierbe zacusca aproximativ 90 minute, pana ajunge la consistenta dorita,
-daca se pregateste pentru iarna se face scazuta cu un sos mai gros,
-daca se pregateste pentru vara se face zacusca mai zemoasa,
-cand zacusca este gata se pune fierbinte in borcane si se inchid bine capacele,
-se intorc borcanele cu capacele in jos pentru a le verifica dar si pentru a le izola mai bine,
-dupa doua minute se intorc invers si se fierb intr-o cratita cu apa timp de zece minute pentru a tine fara probleme peste iarna,
-cand s-au racit se pastreaza in camara cu bunatati pentru iarna ferite de razele directe ale soarelui si tin fara probleme mai multi ani,
-zacusca se serveste ca aperitiv sau gustare intinsa pe felii de paine, fiind o mancare sanatoasa si gustoasa gatita de mana noastra fara E-uri sau conservanti.
Zacusca de ciuperci pentru iarna reteta de casa taraneasca traditionala rapida cu legume congelate vinete ardei capia ceapa retete conserve aperitive mancare de casa vara,

Alte retete traditionale romanesti, retete zacuste aici sau aici, retete cu ciuperci aici, mancaruri cu legume aici, mancaruri de post aici, retete aperitive aici, retete conserve pentru iarna aici, pofta buna!
Zacusca reteta de casa taraneasca traditionala rapida de post cu legume congelate ciuperci vinete ardei capia ceapa retete conserve aperitive mancare de casa vara,

Zacusca de post reteta de casa taraneasca traditionala pentru iarna rapida cu legume congelate vinete ardei capia ceapa retete conserve aperitive mancare de casa vara,

Zacusca de casa cu ciuperci pentru iarna reteta taraneasca traditionala rapida cu legume congelate vinete ardei capia ceapa retete conserve aperitive mancare de casa vara,
Zacusca de ciuperci de vara reteta de casa taraneasca traditionala rapida cu legume congelate vinete ardei capia ceapa retete conserve aperitive mancare de casa iarna,

Zacusca pe paine reteta de casa de post gustare aperitiv mancare legume ciuperci ardei vinete ceapa rosii tocana tocanita,