06 martie 2021

Ardei umpluti cu carne reteta

Retete Culinare Ardei Umpluti Cu Carne Tocata De Porc Cu Sos De Rosii Reteta De Casa Traditionala


Ardei umpluti reteta de casa traditionala cu carne tocata de porc ceapa orez cimbru boia piper patrunjel fierti in sos tomat rosii retete culinare mancare gatita dobrogeana romaneasca tocatura umplut iaurt,

Cum se fac ardeii umpluți, un preparat culinar traditional din bucataria romaneasca gatit cu ardei grasi sau gogosari, umpluti cu carne tocata de porc, ceapa, orez, piper, boia, cimbru si patrunjel, fierti in sos tomat, un fel de mancare servit ca felul doi cu smantana sau iaurt.

Ardei umplut reteta de casa traditionala cu carne tocata de porc ceapa orez cimbru boia piper patrunjel fierti in sos tomat rosii retete culinare mancare gatita dobrogeana romaneasca tocatura umpluti,

Cum se fac cei mai buni ardei umpluti cu carne, legume si orez, cum se face un sos pentru ardei umpluti reusit si gustos, va prezint reteta mamei mele Șteflea Jana din Constanta care nu are egal in bucataria dobrogeana. Condimentati si aromati atat cat trebuie, cu o aroma de carne de porc si legume romanesti, fierti inabusit in sos de rosii, serviti cu paine proaspata si iaurt de casa, mananci oricand cu placere si satisfactie si ramai cu amintiri placute despre bucataria dobrogeana.

Ardei umpluti cu carne tocata reteta de casa traditionala cu porc ceapa orez cimbru boia piper patrunjel fierti in sos tomat rosii retete culinare mancare gatita dobrogeana romaneasca tocatura umplut,

Ingrediente ardei umpluti

-800g carne tocata de porc slaba (pulpa, spata)
-10 ardei grasi potriviti si egali ca marime
-3 cepe normale
-3 linguri orez
-2 linguri ulei de floarea soarelui
-2 linguri bulion de rosii de calitate
-4 rosii mari bine coapte
-1 lingurita sare grunjoasa
-½ lingurita piper negru macinat
lingurita cimbru uscat
-½ lingurita boia de ardei dulce
-½ legatura patrunjel proaspat
-250ml apa

Mod de preparare ardei umpluti cu carne tocata

-carnea de porc proaspata si bineinteles romaneasca se spala cu apa rece, se taie bucati si se toaca prin masina de tocat carne,
-rosiile de gradina se taie pe jumatate si se dau pe razatoare eliminand astfel cotorul si cojile,
-ceapa se curata de coaja si se taie marunt, iar frunzele de patrunjel verde se toaca marunt,
-intr-o tigaie sau ceaun se incinge putin ulei si se adauga ceapa taiata marunt,
-se adauga o lingurita rasa de sare si se amesteca ceapa pe foc pana devine sticloasa,
-se pune carnea de porc tocata si se amesteca pe foc pana se albeste bine,
-se adauga pasta de tomate si se amesteca bine pe foc,
-se condimenteaza dupa gust cu piper negru macinat, boia de ardei dulce, se picura putina apa daca este nevoia ca sa fie compozitia omogena si se amesteca bine,
-se adauga orez si se mai tine pe foc doua minute amestecand continuu, apoi se opreste focul si se lasa compozitia pentru ardei umpluți sa se raceasca,
-pana cand umplutura ardeilor se mai raceste se pregatesc ardeii,
-se aleg ardei de gradina proaspeti si sanatosi, grasi si rotunzi, egali ca marime, care sa stea foarte bine si in picioare dar si culcati,
-se spala cu apa rece, li se taie coditele, li se taie capacele si se curata de cotoare si seminte, capacele de ardei taiate se opresc,
-se cauta o cratita potrivita ca marime in care ardeii sa incapa perfecti in ea, asezati culcati sau in picioare cu capacele in sus,
-se adauga in compozitia pentru ardei jumatate din cantitatea de patrunjel tocat marunt si se amesteca,
-se umplu ardeii cu cantitatea de carne si orez si se acopera cu capacele de ardei, sau dupa preferinta se pot acoperii cu felii de rosii sau tot de ardei,
-se asaza ardeii umpluti in craticioara dupa preferinta cu capacele in sus sau culcati, asezati cat mai bine unii langa altii,
-printre ei se pune cantitatea de suc de rosii rezultat de la rosiile date prin razatoare,
-se presara putina sare si se completeaza cu apa pana cand ardeii sunt acoperiti in proportie de 70% de lichid,
-se acopera partial cu capac si se fierb la foc potrivit timp de jumatate de ora,
-cand sunt gata se presara deasupra patrunjel verde tocat marunt si se servesc calzi dar foarte buni sunt si reci.
Ardei umpluti de casa reteta traditionala cu carne tocata de porc ceapa orez cimbru boia piper patrunjel fierti in sos tomat rosii retete culinare mancare gatita dobrogeana romaneasca tocatura umplut,

Ardei umpluti cu smantana reteta de casa traditionala cu carne tocata de porc ceapa orez cimbru boia piper patrunjel fierti in sos tomat rosii retete culinare mancare gatita dobrogeana romaneasca tocatura umplut iaurt,

Se asaza in farfurie un ardei umplut cald, se despica usor deasupra, se pun 4-5 linguri cu sos tomat fierbinte peste ardei, se pune in despicatura ardeiului 1-2 linguri de iaurt gras, se orneaza cu patrunjel si se serveste cu paine de casa proaspata si un ardei iute alaturi. Alte retete traditionale romanesti, mancaruri cu carne aici, retete de Craciun aici, mancaruri cu legume aici, poftă bună!

Ardei umpluti cu carne reteta de casa traditionala cu tocata de porc ceapa orez cimbru boia piper patrunjel fierti in sos tomat rosii retete culinare mancare gatita dobrogeana romaneasca tocatura umplut,

Ardei umpluti cu carne de porc reteta de casa traditionala cu ceapa orez cimbru boia piper patrunjel fierti in sos tomat rosii retete culinare mancare gatita dobrogeana romaneasca tocatura tocata umplut iaurt,

Ardei umpluti cu carne si orez reteta de casa traditionala cu tocata de porc ceapa cimbru boia piper patrunjel fierti in sos tomat rosii retete culinare mancare gatita dobrogeana romaneasca tocatura umplut iaurt,

Ardei umpluti cu iaurt reteta de casa traditionala cu carne tocata de porc ceapa orez cimbru boia piper patrunjel fierti in sos tomat rosii retete culinare mancare gatita dobrogeana romaneasca tocatura umplut,

05 martie 2021

Ciorba de porc reteta

Reteta Ciorba De Oase De Porc Cu Legume Si Leustean Retete Culinare Borsuri Si Ciorbe De Casa


Ciorba de porc reteta de casa taraneasca cu bors oase cartofi morcovi ardei rosii orez leustean retete culinare mancare legume zeama borsuri ciorbe traditionale piept coaste,

Cum se face ciorba de porc, un preparat culinar traditional romanesc gustos si sanatos gatit simplu si rapid cu oase, carne, ceapa, ardei, cartofi, morcovi, orez, bors, patrunjel si leustean, o mancare servita la pranz ca felul intai, acra si atat de buna ca nu te poti lipsi de ea.


Ingrediente bors de porc

-800g cap de piept de porc
-4 cartofi
-2 cepe
-1 morcov
-1 patrunjel radacina
-1 ardei gras galben
-1 ardei capia rosu
-1 rosie bine coapta
-1 lingura orez
-1 lingurita sare
-1 lingurita leustean uscat
-½ lingurita patrunjel uscat
-½ lingurita marar uscat
-2 oua mari
-1L apa
-2L bors acru

Mod de preparare ciorba de porc

-cum se face ciorba de oase de porc, pentru prepararea ei se foloseste atat carne cat si legume romanesti,
-pieptul de porc se spala cu apa rece si se taie in bucati dea lungul coastelor, iar partea din fata cu zgarci se taie bucati mai mici,
-daca carnea este proaspata si provine de la un porc tanar o sa fiarba imediat iar ciorba o sa fie minunata,
-se pun bucatile de carne intr-o cratita si se acopera cu apa, se aprinde aragazul si se spumeaza cand da in clocot,
-dupa ce a fost adunata toata spuma se adauga ceapa taiata marunt,
-se continua fierberea timp de 15 minute dupa care se adauga si restul legumelor, ardeii, rosia, morcovul si patrunjelul taiate cubulete, iar cartofii taiati cubulete putin mai mari,
-dupa cinci minute se adauga o lingurita de sare si o lingura de orez,
-iar dupa 15 minute se adauga borsul fierbinte dat in clocot in alta craticioara,
-se adauga leusten, marar si patrunjel si dupa inca doua clocote se opreste focul,
-se potriveste gustul de sare si se drege ciorba cu doua oua batute spuma,
-ciorba cu carne de porc se serveste calda cu paine proaspata si un ardei iute alaturi.
Alte retete traditionale romanesti, retete ciorbe si borsuri aici, mancaruri cu carne aici, retete de Craciun aici, pofta buna!
Ciorba de oase de porc reteta de casa taraneasca cu bors cartofi morcovi ardei rosii orez leustean retete culinare mancare legume zeama borsuri ciorbe traditionale piept coaste,

Ciorba de porc cu legume reteta de casa taraneasca cu bors oase cartofi morcovi ardei rosii orez leustean retete culinare mancare zeama borsuri ciorbe traditionale piept coaste,