04 martie 2021

Chiftele de porc reteta

Reteta Chiftele Traditionale Din Carne Tocata De Porc Retete Culinare Aperitive De Casa Calde Si Reci


Chiftele de porc reteta de casa traditionala cu carne tocata paine usturoi marar parjoale prajite chiftelute retete culinare aperitiv aperitive mancare mancaruri,

Cum se fac cele mai bune chiftele, reteta simpla de parjoale sau chiftelute de casa traditionale romanesti preparate taraneste dupa o rețetă veche din batrani, cu carne tocata de porc, paine, oua, ceapa, usturoi, marar, faina, sare si piper, rotunde sau ovale, prajite in grasime, servite calde sau reci ca aperitiv sau mancare.

Chiftelute de porc reteta de casa traditionala cu carne tocata paine usturoi marar parjoale prajite chiftele retete culinare aperitiv aperitive mancare mancaruri,

Chiftele din carne de porc reteta de casa traditionala tocata paine usturoi marar parjoale prajite chiftele retete culinare aperitiv aperitive mancare mancaruri,

Ingrediente chiftele de porc

-1kg carne de porc tocata
-100g paine veche
-5 catei de usturoi
-3 cepe potrivite
-3 oua mari
-3 linguri faina
-1 legatura marar verde
-1 lingurita sare grunjoasa
-1 lingurita rasa piper macinat
-1 lingurita rasa cimbru uscat
-200ml ulei pentru prajit


Mod de preparare chiftele din carne de porc

Cum se fac chiftelele sau parjoalele, cu ce se leaga chiftelele si cum se face o compozitie pentru chiftele reusita. Din ingredientele mele ies aproximativ 30 chiftele turtite sau 50 chiftele rotunde, in functie de marimea lor.

Forma chiftelelor taranesti este ovala, ca niste turte de carne turtite ovale sau lunguiete, numite si parjoale, iar pentru prajirea lor nu este nevoie de prea mult ulei, sunt foarte bune gatite cu sos dar si servite ca aperitiv, gustare, sau sandwich.

Chiftea de porc reteta de casa traditionala cu carne tocata paine usturoi marar chiftele chiftelute parjoale retete culinare tocatura,

Parjoala de porc reteta de casa traditionala cu carne tocata paine usturoi marar chiftele chiftelute parjoale retete culinare tocatura,

Forma chiftelelor moderne de la oras servite in special ca aperitiv este rotunda, mici si rotunde ca sa incapa intregi in gura, numite si chiftelute dupa marimea lor, pentru prajirea lor este nevoie de mai mult ulei, se gatesc foarte rapid in baie de ulei. Cum se procedeaza pentru niste chiftele prajite super bune:

Chifteluta de porc reteta de casa traditionala cu carne tocata paine usturoi marar chiftele chiftelute parjoale retete culinare tocatura,

-se alege carne de porc proaspata romaneasca mai slaba, este foarte buna pulpa, spata sau ceafa de porc,
Carne de porc reteta de casa gatit chiftele chiftelute sau parjoale retete culinare pulpa spata ceafa macra slaba purcel,

-carnea se spala cu apa rece, se taie cuburi si se toaca prin masina de tocat carne, sau se taie cu cutitul (satarul) marunt dupa reteta taraneasca,
-carnea de purcel proaspat tocata se pune intr-un castron incapator,
-ceapa se curata de coaja, se taie marunt si se pune peste carne,
-usturoiul se curata de coaja, se zdrobeste si se freaca ca pentru mujdei, apoi se pune peste carne,
-mararul proaspat se spala cu apa rece, se toaca marunt si se pune peste carne,
-painea veche se umezeste cu apa rece sau lapte, se scurge in mana si se rupe bucatele mici peste carne,
-se presara deasupra dupa gust sare, cimbru si piper negru macinat, se adauga si ouale si se amesteca foarte bine compozitia,
Compozitie pentru chiftele reteta de casa traditionala cu carne de porc tocata paine usturoi marar parjoale chiftelute retete culinare,

-compozitia pentru chiftele se lasa zece minute sa prinda gust, timp in care se pregateste o tigaie intinsa pentru prajit in care se pune grasime, iar intr-o farfurie intinsa se pun cateva linguri de faina pentru tavalit chiftelutele,
-se amesteca din nou compozitia de chiftele, se gusta si se mai potriveste gustul de sare si piper daca mai este nevoie,
-cu palmele umede se ia din compozitie si se modeleaza chiftele la forma si marimea dorita,
Chiftele de carne reteta de casa traditionala porc tocata paine usturoi marar parjoale chiftelute retete culinare aperitiv aperitive mancare mancaruri,

Parjoale de carne reteta de casa traditionala porc tocata paine usturoi marar chiftele chiftelute retete culinare aperitiv aperitive mancare mancaruri,

Chiftelute de carne reteta de casa traditionala porc tocata paine usturoi marar chiftele parjoale retete culinare aperitiv aperitive mancare mancaruri,

-se trec apoi prin faina, se tavalesc bine si se scutura usor,
Chifteluta preparare reteta de casa traditionala cu carne de porc tocata paine usturoi marar parjoale chiftelute chiftele retete culinare aperitiv aperitive mancare mancaruri,

Chiftea preparare reteta de casa traditionala cu carne de porc tocata paine usturoi marar parjoale chiftelute chiftele retete culinare aperitiv aperitive mancare mancaruri,

-se prajesc la tigaie la foc potrivit cate 2-3 minute pe fiecare parte, pana sunt frumos rumenite dar nu arse sau uscate,
Chiftelute prajite la tigaie reteta de casa traditionala cu carne de porc tocata paine usturoi marar parjoale chiftele retete culinare aperitiv aperitive calde mancare mancaruri,

Chiftele prajite la tigaie reteta de casa traditionala cu carne de porc tocata paine usturoi marar parjoale chiftelute retete culinare aperitiv aperitive calde mancare mancaruri,

-cand au o crusta frumoasa usor crocanta dar interiorul moale si suculent, se scot pe servetele pentru a absorbi uleiul in exces, apoi se asaza pe farfurii sau platouri.
Chiftele din carne de porc reteta de casa traditionala cu paine usturoi marar parjoale prajite chiftelute retete culinare aperitiv aperitive mancare mancaruri tocata,

Se servesc calde cu mustar, o garnitura de cartofi prajiti si o salata verde, sau se lasa sa se raceasca si se gatesc cu sos tomat sau marinat. Alte retete traditionale romanesti, retete aperitive aici, retete salate aici, mancaruri cu carne aici, retete fripturi aici, retete de Craciun aici, pofta buna!

Chiftele prajite reteta de casa traditionala cu carne tocata de porc paine usturoi marar parjoale prajite chiftelute retete culinare aperitiv aperitive mancare mancaruri,

Chiftelute de porc prajite reteta de casa traditionala cu carne tocata paine usturoi marar parjoale prajite chiftele retete culinare aperitiv aperitive mancare mancaruri,

Chiftele reteta de casa traditionala cu carne de porc tocata paine usturoi marar parjoale prajite chiftelute retete culinare aperitiv aperitive mancare mancaruri,

Parjoale prajite reteta de casa traditionala cu carne tocata de porc paine usturoi marar chiftele prajite chiftelute retete culinare aperitiv aperitive mancare mancaruri,

Chiftele din carne tocata de porc reteta de casa traditionala cu paine usturoi marar parjoale prajite chiftelute retete culinare aperitiv aperitive mancare mancaruri,

02 martie 2021

Mucenici moldovenesti reteta

Retete Culinare Sfintisori Sau Mucenici Moldovenesti Insiropati Cu Nuca Reteta De Casa Traditionala


Mucenici moldovenesti reteta traditionala sfintisori de casa cu lapte oua faina drojdie zahar nuca miere sirop desert 9 martie insiropati retete culinare patiserie covrigi impletiti cozonaci cozonacei cocos aluat dospit copt dulce,

Cum se fac cei mai buni mucenici moldovenesti de casa sau sfintisori, un produs de patiserie traditional romanesc preparat pe data de 9 Martie cu faina, lapte, oua, drojdie, zahar, nuca, si miere, covrigi impletiti sub forma de opt, cozonacei insiropati si presarati cu mieji de nuci si cocos.

Mucenici moldovenesti insiropati reteta traditionala de casa sfintisori cu lapte oua faina drojdie zahar nuca miere sirop pentru 9 martie retete culinare patiserie covrigi impletiti cozonaci cozonacei cocos aluat dospit copt dulce,

Mucenici moldovenesti cu nuca si cocos reteta traditionala sfintisori de casa cu lapte oua faina drojdie zahar miere sirop pentru 9 martie insiropati retete culinare patiserie covrigi impletiti cozonaci cozonacei aluat dospit copt dulce,

Pentru pomenirea celor 40 de Mucenici din Sevastia Armeniei pe data de 9 Martie se pregasc niste cozonaci, cozonacei, covrigi impletiti sub forma cifrei opt, copti la cuptor, insiropati cu sirop de zahar, unsi cu miere de albine, pudrati cu multa nuca si cocos. Cum se fac mucenicii cu lapte si oua urmareste reteta mea simpla si usoara, cum se procedeaza pentru niste mucenici traditionali reusiti:

Mucenici moldovenesti cu nuca reteta traditionala sfintisori de casa cu lapte oua faina drojdie zahar miere sirop 9 martie insiropati retete culinare patiserie covrigi impletiti cozonaci cozonacei cocos aluat dospit copt dulce,

Mucenici moldovenesti de casa reteta traditionala sfintisori cu lapte oua faina drojdie zahar nuca miere sirop 9 martie insiropati retete culinare patiserie covrigi impletiti cozonaci cozonacei cocos aluat dospit copt dulce,

Ingrediente mucenici moldovenesti

Ingrediente pentru aluat
-400g faina alba 000
-25g drojdie de bere proaspata
-50ml ulei de floarea soarelui
-200ml lapte de vaca
-1 lingurita zahar tos pentru activare drojdie
-2 linguri zahar tos pentru aluat
-½ lingurita sare grunjoasa
-1 ou pentru aluat
-1 ou pentru uns mucenicii

Ingrediente pentru sirop
-1 lamaie mica
-4 linguri zahar tos
-400ml apa

Ingrediente pentru ornat
-100g miez de nuca macinat
-50g miere de albine poliflora
-1 lingura nuca de cocos maruntita

Mod de preparare mucenici moldovenesti traditionali

-in primul rand se prepara aluatul pentru mucenici, ingredientele sunt pentru12 mucenici,
-drojdia se pune faramitata impreuna cu putin zahar, faina si lapte intr-un pahar, se dizolva bine si se acopera cu capac, dupa care se lasa sa actioneze 5-10 minute,
-cand drojdia si-a marit volumul si a devenit plina de bule se pune intr-un castron si se adauga oul batut spuma, cantitatea de lapte caldut si ulei si se omogenizeaza,
-se adauga apoi faina cernuta treptat si sarea si se framanta bine pana cand se obtine un aluat elastic, potrivit de moale care nu se mai lipeste,
-se asaza aluatul intr-un castron uns cu putin ulei, se acopera cu un prosop si se lasa la crescut intr-un loc calduros,
-in acest timp se prepara siropul pentru mucenici,
-intr-un ibric se pune apa cu zahar sa fiarba timp de zece minute, apoi se ia de pe foc si se adauga zeama si coaja rasa de la o lamaie,
-se amesteca bine si se lasa siropul sa-si aseze gustul, pana cand mucenicii vor fi gata,
-acum se modeleaza mucenicii,
-cand aluatul a crescut se rastoarna pe masa unsa cu putin ulei, se ruleaza usor un sul care se taie in 12 parti egale,
-se ia cate o bucata de aluat si se ruleaza pe masa unsa cu putin ulei pana cand se obtine un snur potrivit de lung si nu foarte gros, care apoi se lipeste formand un cerc, dupa care se modeleaza sub forma cifrei 8, care este de fapt un mucenic sau sfintisor,
-se procedeaza asemanator cu restul bucatilor de aluat si se formeaza toti mucenicii,
-se tapeteaza doua tavi de cuptor dreptunghiulare cu hartie de copt si se asaza in fiecare cate 6 mucenici, avand grija sa lasam putin spatiu intre ei pentru ca acestia vor mai creste,
Mucenici moldovenesti preparare reteta traditionala sfintisori de casa cu lapte oua faina drojdie zahar nuca miere sirop 9 martie insiropati retete culinare patiserie covrigi impletiti cozonaci cozonacei cocos aluat dospit dulce,

-se acopera tavile cu cu prosoape si se lasa sa mai creasca in tava,
-intr-un castronel se bate spuma un ou, iar miezul de nuca se faramiteaza,
-dupa ce mucenicii au crescut si s-au umflat frumos, se ung cu ou batut si se coc in cuptorul preincalzit la 200 grade celsius aproximativ 15-20 minute, pana cand se coc si se rumenesc frumos,
Sfintisori moldovenesti preparare reteta traditionala mucenici de casa cu lapte oua faina drojdie zahar nuca miere sirop 9 martie insiropati retete culinare patiserie covrigi impletiti cozonaci cozonacei cocos aluat dospit copt dulce,

Mucenici moldovenesti copti reteta traditionala sfintisori de casa cu lapte oua faina drojdie zahar nuca miere sirop 9 martie insiropati retete culinare patiserie covrigi impletiti cozonaci cozonacei cocos aluat dospit desert dulce,

-cand mucenicii sunt copti se scot din cuptor, se inlatura hartia de copt si se insiropeaza cu siropul de zahar caldut pregatit anterior,
Sfintisori moldovenesti copti reteta traditionala mucenici de casa cu lapte oua faina drojdie zahar nuca miere sirop 9 martie insiropati retete culinare patiserie covrigi impletiti cozonaci cozonacei cocos aluat dospit dulce,

-dupa ce mucenicii sunt insiropati si se vede cum au tras siropul, se ung deasupra cu miere de albine si se presara cu miez de nuca si nuca de cocos,
Sfintisori moldovenesti insiropati reteta traditionala mucenici de casa cu lapte oua faina drojdie zahar nuca miere sirop 9 martie retete culinare patiserie covrigi impletiti cozonaci cozonacei cocos aluat dospit copt dulce,

-mucenicii se pot manca imediat calzi, dar si dupa ce s-au racit sunt la fel de buni, gustosi, pufosi, fragezi si aromati.
Mucenici reteta traditionala sfintisori moldovenesti de casa cu lapte oua faina drojdie zahar nuca miere sirop 9 martie insiropati retete culinare patiserie covrigi impletiti cozonaci cozonacei cocos aluat dospit copt dulce,

Mucenici moldoveneti, pregatiti de dulce cu lapte si oua pentru ca in acest an nu cad in timpul Postului Mare, deliciosi, pufosi, dulci si aromati, care se impart si se mananca in ziua de 9 Martie cand sunt Mucenicii, serviti obligatoriu macar cu un pahar de vin rosu bun din cele 40 de pahare pe care trebuie sa le bem in aceasta zi. Mucenicii moldovenesti se impart in familie, la prieteni sau oamenilor sarmani si sunt pentru pomenirea celor 40 de mucenici, cat si a celor adormiti din familie.

Mucenic reteta traditionala sfintisori moldovenesti de casa mucenici cu lapte oua faina drojdie zahar nuca miere sirop 9 martie insiropati retete culinare patiserie covrigi impletiti cozonaci cozonacei cocos aluat dospit copt dulce,

Sfintisori moldovenesti, un preparat traditional romanesc care se pregateste pe data de 9 Martie de Mucenici, preparat pe meleagurile moldovenesti, o reteta foarte buna si gustoasa pe care trebuie sa o incercati, alaturi de reteta de mucenici cu zeama care se pregateste pe meleagurile din Dobrogea si Muntenia, ambele retete fiind la fel de bune si gustoase. Alte retete traditionale romanesti, retete de patiserie aici, retete deserturi aici, poftă bună!

Sfintisori reteta traditionala mucenici moldovenesti de casa cu lapte oua faina drojdie zahar nuca miere sirop 9 martie insiropati retete culinare patiserie covrigi impletiti cozonaci cozonacei cocos aluat dospit copt dulce,

Sfintisori moldovenesti reteta traditionala mucenici de casa cu lapte oua faina drojdie zahar nuca miere sirop 9 martie insiropati retete culinare patiserie covrigi impletiti cozonaci cozonacei cocos aluat dospit copt dulce,

Sfintisori moldovenesti reteta traditionala mucenici de casa cu lapte oua faina drojdie zahar nuca miere sirop 9 martie insiropati retete culinare patiserie covrigi impletiti cozonaci cozonacei cocos aluat dospit copt dulce,