26 februarie 2021

Tocana de porc reteta

Retete Culinare Tocana Cu Carne De Porc La Ceaun Reteta Simpla De Casa Traraneasca Traditionala


Tocana de porc reteta traditionala gatita la ceaun cu sos de vin si usturoi retete culinare mancare craciun tocanita tocanite tochitura tochituri ostropel carne friptura pomana porcului,

Cum se face tocana de porc, o mancare cu carne romaneasca simpla prajita la ceaun cu mult sos de vin si usturoi, un preparat culinar gatit in bucataria dobrogeana gustos si aspectos cu un gust unic, retete tocane, tocanita, tochitura, ostropel, mancaruri de casa taranesti autentice.

Tocana de porc la ceaun reteta traditionala gatita cu sos de vin si usturoi retete culinare mancare craciun tocanita tocanite tochitura tochituri ostropel carne friptura pomana porcului gatit,

Tocana cu carne de porc reteta traditionala gatita la ceaun cu sos de vin si usturoi retete culinare mancare craciun tocanita tocanite tochitura tochituri ostropel friptura pomana porcului,

Ingrediente tocana de porc

-2kg carne de porc romaneasca
-1 lingura untura de porc
-1 ceapa mare
-4 catei de usturoi
-250ml vin alb sau rosu de butuc
-100ml apa
-2 lingurite bulion
-1 foaie de dafin
-1 lingura otet din vin
-1 lingurita sare grunjoasa
-1 lingurita cimbru uscat
-1 lingurita boia de ardei dulce
-½ lingurita piper negru macinat
-½ lingurita marar uscat
-½ lingurita patrunjel uscat
-mamaliga pentru servit
-muraturi pentru servit

Mod de preparare tocana de porc la ceaun

Cum se face o mancare de porc reusita cu o carne atat de frageda ca se topeste in gura, o tochitura de porc sau pomana porcului cu mai mult sos de usturoi cu vin si multe condimente si plante aromatice, servita traditional cu mamaliga sau paine de casa la masa de Craciun sau cu orice alta ocazie, un preparat pe care-l intalnesti doar in gospodariile taranesti sau la stana de oi gatit rapid la ceaun de ciobani, cum se procedeaza pas cu pas:

-carnea de porc proaspata si bineinteles romaneasca se spala cu apa rece si se taie cuburi potrivit de mari,
-eu am ales ceafa de porc dar se poate pune orice fel de carne de porc dupa gustul fiecaruia, mai slaba sau mai grasa, sau un amestec de carne, pulpa, fleica, spata, piept, cap de piept, oase de porc, etc.
-se incinge putina untura sau ulei intr-un ceaun si se caleste 3-4 minute ceapa curatata de coaja si taiata fideluta,
-cand ceapa isi schimba culoarea se pune carnea de porc si se amesteca pe foc 2-3 minute pana cand aceasta se albeste,
-se pune o cana de vin, jumatate cana de apa, pasta de tomate, usturoiul curatat de coaja si taiat rondele, putin otet de vin, toate condimentele si plantele aromatice si se amesteca,
-se acopera ceaunul cu capac si se gateste carnea la foc potrivit timp de o ora amestecand periodic,
-dupa acest timp se potriveste gustul de sare daca mai este nevoie si se continua prajirea carnii inca zece minute cu capacul acoperind partial ceaunul,
-cand este gata se serveste calda cu mamaliguta sau paine de casa, muraturile preferate, varza acra, castraveti si gogosari murati etc,
-dar este foarte buna si rece sleita, pare ma usoara si mananci mai multa.
Alte retete traditionale romanesti, mancaruri cu carne aici, retete de Craciun aici, pofta buna!
Tocana de porc taraneasca reteta traditionala gatita la ceaun cu sos de vin si usturoi retete culinare mancare craciun tocanita tocanite tochitura tochituri ostropel carne friptura pomana porcului,

Tocana reteta traditionala gatita la ceaun cu carne de porc si sos de vin cu usturoi retete culinare mancare craciun tocanita tocanite tochitura tochituri ostropel friptura pomana porcului,

24 februarie 2021

Tiramisu la pahar reteta

Retete Culinare Tiramisu La Pahar Reteta Desert Rapid De Casa Pentru Dragobete Si Ziua Indragostitilor


Tiramisu la pahar reteta rapida de casa cu piscoturi mascarpone oua zahar lapte si cacao retete culinare prajituri deserturi prajitura desert dulce italian,

Cum se face tiramisu la pahar, o prajitura si un desert de casa simplu si rapid de preparat cu mascarpone, piscoturi, oua, lapte, zahar, cacao si frisca, ceva bun si dulce din bucataria italiana recomandat pentru Valentine’s Day.

Tiramisu la pahar reteta rapida de casa cu piscoturi mascarpone oua zahar lapte si cacao retete culinare prajituri deserturi prajitura desert dulce italian,

Tiramisu la pahar reteta rapida de casa cu piscoturi mascarpone oua zahar lapte si cacao retete culinare prajituri deserturi prajitura desert dulce italian,

Tiramisu la pahar de casa reteta rapida cu piscoturi mascarpone oua zahar lapte si cacao retete culinare prajituri deserturi prajitura desert dulce italian,

Ingrediente tiramisu la pahar

-15 piscoturi de sampanie
-200ml branza mascarpone
-200ml lapte de vaca
-3 oua mari proaspete de tara
-3 linguri frisca
-4 linguri zahar tos
-1 lingura plina cacao
-1 lingura esenta de rom
-1 lingura esenta de vanilie
-1 lingura plina nesquik
-¼ lingurita sare

Mod de preparare tiramisu la pahar de casa

Cum se face un desert rapid cu care nu dai gres niciodata, este bun, dulce, pufos, cremos, aromat si energizant, in 15 minute este gata. Ingredientele sunt pentru patru pahare de 250ml cu tiramisu, reteta video este aici, cum se procedeaza:

-se pregatesc 4-5 pahare mai deosebite,
-piscoturile se desfac si se taie pe jumatate, eu am folosit piscoturi cu oua de la boromir, dar se pot folosi bineinteles piscoturile savoiardi ca la tiramisu reteta originala,
-pentru inceput se face o cacao cu lapte, am folosit cacao in loc de cafea pentru a mananca fara probleme si copii,
-se amesteca pe foc laptele cu cacao si dupa primul clocot se opreste focul, se lasa sa se raceasca intr-un loc racoros cat timp se prepara crema tiramisu,
-se separa galbenusurile de albusuri in doua castroane, peste fiecare se pune cate un praf de sare si cate doua linguri de zahar tos,
-peste galbenusuri se pune o lingura de esenta de vanilie, iar in laptele cu cacao se pune o lingura de esenta de rom,
-se mixeaza la inceput albusurile pana cand se intaresc foarte bine si se formeaza o bezea de albusuri consistenta care nu mai cade din castron,
-apoi se mixeaza galbenusurile foarte bine pana cand se albesc si se formeaza o crema de galbenusuri consistenta,
-in castronul cu galbenusuri se pune mascarpone si putina frisca si se mixeaza la viteza mica pana cand toate sunt incorporate, apoi se adauga peste albusuri,
-se amesteca bine compozitia, la final rezultand o compozitie de tiramisu foarte cremoasa, dulce si placut mirositoare care te indeamna s-o mananci.

Cum se monteaza tiramisu la pahar

-cacaoa cu lapte calduta sau rece se pune intr-un castronel,
-se pun in fiecare pahar cate doua linguri de crema mascarpone,
-se inmoaie jumatati de piscoturi in laptele cu cacao si se asaza in fiecare pahar, apoi se introduc usor in crema,
-eu am pus cate doua bucati de piscoturi in fiecare pahar,
-piscoturile se tin aproximativ 4-5 secunde in lapte la inmuiat,
-fiind o prajitura rapida piscoturile trebuie sa fie putin mai moi in comparatie cu tiramisu clasic unde piscoturile se tin 1-2 secunde la inmuiat in cafea,
-peste primul rand de piscoturi se pune un strat din doua linguri cu crema, apoi iar doua piscoturi si tot asa pana ce toate paharele sunt pline,
-deasupra se pune un strat de crema mascarpone putin mai gros si se pudreaza cu un strat de nesquik deliciul copiilor, sau cacao ca la tiramisu reteta traditionala,
-se serveste imediat sau se pastreaza putin la frigider sau congelator.
Alte retete traditionale romanesti, retete de tiramisu aici, retete din bucataria internationala aici, retete prajituri torturi si deserturi aici, pofta buna!
Desert tiramisu la pahar reteta rapida de casa cu piscoturi mascarpone oua zahar lapte si cacao retete culinare prajituri deserturi prajitura dulce italian,

Prajitura tiramisu la pahar reteta rapida de casa cu piscoturi mascarpone oua zahar lapte si cacao retete culinare prajituri deserturi desert dulce italian,

Tiramisu la pahar reteta rapida de casa cu piscoturi mascarpone oua zahar lapte si cacao retete culinare prajituri deserturi prajitura desert dulce italian,

Tiramisu rapid la pahar reteta de casa cu piscoturi mascarpone oua zahar lapte si cacao retete culinare prajituri deserturi prajitura desert dulce italian,